Mario Eskovars: Francisks. Lūgšanu spēks



Saturs:Kā jau no virsraksta noprotiet, tad šī ir biogrāfija par Horhi Mario Bergoljo jeb visā pasaulē zināmu kā Francisku. Grāmatā ir aprakstītas viņa gaitas līdz šim brīdim- jaunajam amatam. Autors ir pieskāries arī mazliet baznīcas vēsturei. Grāmatā ir arī atspoguļojis pāvesta ievēlēšanas procedūras. Caur grāmatu vijas paša pāvesta un citu kardinālu citāti, domas.

Mana atsauksme:Vairāk nekā 600 gadu pagājis, kopš kāds pāvest labprātīgi atteicās no sava amata. Protams, ka šis negaidītais notikums izraisīja emociju un jautājumu vilni. Un protams, līdz ko bija zināms jaunā pāvesta vārds, bija pēc iespējas ātrāk kādam, jāuzraksta grāmata. Līdz ar to savā veidā, tai ir piegarša- ātra darba piegarša. Jo pēc grāmatas izlasīšanas nevaru droši apgalvot, ka mūsu jauno pāvestu Francisku esmu daudz vairāk iepazinusi, bet ja tu nesekoji līdzi ievēlēšanas notikumiem, nelasīji presi, tad iespējams, ka šādas piegaršas tev nebūs. Priecē tas, ka grāmata ir uzrakstīta vieglā valodā, līdz ar ko raiti lasās. Atklāti sakot pat nevar salīdzināt ar Eimona „Svētie un grēcinieki. Pāvestu vēsture”, es šo grāmatu lasu jau divus gadus. Pēc „Francisks. Lūgšanu spēks” izlasīšanas paliek gaisā karāties tie daudzie jautājumi, kurus grāmatas autors uzdod, atbildes, protams, būs rodamas nākotnē. Bet iespējams tieši dēļ šiem daudzajiem jautājumiem radās nepabeigtības sajūta.

Grāmata kā cepums:Grāmatā bijā kā cepums, kuram trūkst garšvielu, ir rozīnes, ir rieksti, sāls un cukurs bet tas viss bija par maz.

Vērtējums: 2 cepumi ar iegrauztu, iegrauzts tikai tāpēc, ka raiti lasījās.

Komentāri