Megija Stīvotera: Lamento Feju karalienes viltus 291.lpp.

Saturs:
Sešpadsmitgadīgā Dīrdre, draugiem Dī, ir brīnumaini talantīga mūziķe. Kura caur dīvainiem notikumiem un dīvainiem tipiem uzzina, ka ir arī āboliņroce- tā, kura saskata fejas.

Dī vienmuļajā dzīvē negaidīti uzrodas izskatīgais Lūks, kuram ir īpašs uzdevums saistībā ar viņu. Tomēr izrādās uzdevumu paveikt nav viegli, starp abiem rodas jūtas. Tā kā feju karaliene Dīrdrē saredz draudus tad tiek sūtīti arī citi tikt galā ar meiteni. Krustugunīs kopā ar Dī tiek ievilkts arī viņas labākais draugs Džeimss, kā arī meitenes ģimene.

Mana atsauksme:
Vampīri, raganas, vilkači, eņģeļi jau ir bijuši kāpēc lai nebūtu arī atsevišķā grāmata par fejām?! Protams, ka arī neizpalika jaunieši ar superspējām, ja nu ar fejām būtu par maz. Cauri visam stāstam galvenā varone atklāj telekinēzi un nododas tās attīstīšanai, savukārt Džeimss ir gaišreģis. Ja pēc grāmatas vāciņa apraksta rodas sajūta, ka grāmata būs par Dī cīņu ar fejām, tad tā nebija. Pati „lielā cīņa”, ievērojiet lielā cīņa ir pēdiņās, notika labi ja divās nodaļās grāmatas beigās. Galvenokārt stāsts grozījās ap Dī un Lūka attiecībām, jūtām, un feju pasaules izzināšanu.

Tāpat kā „Krēslai” vai ja gribam klasiku „Romeo un Džuljeta” šeit uzsvars ir uz neiespējamo mīlestību starp, šajā gadījumā, divām pasaulēm- cilvēku un feju.

Romāns ir uzrakstīts vienkāršā valodā, reizumis gan ar neveikliem un pat banāliem dialogiem. Feju apraksti ietverti īsos divos, trīs teikumos. Ne vienmēr ar šiem teikumiem pietiek lai iztēlē uzburtu spilgtus un niansētus tēlus.

Runājot par galveno varoni tad viņas, reakcija un uzvedība vietām likās pilnīgi absurda un neadekvāta. Kā var būt emociju jūra, un vēlme kaut vai caur elli iziet dēļ tikko satikta puiša, bet savas mīļotās vecmāmiņas koma un pēc tam nāve ir atspoguļotā tā it kā būtu: „Tas nekas, ar viņu bieži tā atgadās”!?!

Rakstot atsauksmi sapratu, ka šī nebūs tā grāmata, par kuru kādām stāstīšu ar aizrautību un ieteikšu lasīt. Tomēr tā kā plauktā blakus atradās turpinājums, tad es izlasīšu arī to, jo man patīk novest lietas līdz galam.

Grāmata kā cepums:
Gaidītā fantāzijas lidojuma garša izpaliek, tā vietā ir cepums, kurš šķiet, nav līdz galam izcepts.
Vērtējums:
1 ar iegrauztu pusīti.


P.S. Tas kas palika gaisā karājoties cerams, ka otrajā daļā tiek atrisināts.

Komentāri

  1. Manuprāt, šis bija visaizraujošākais mīlas stāsts, kādu esmu lasījusi. Tas, kā Lūks izturas pret Dīrdri, kā ir gatavs atdot savu dvēseli, lai tikai kaut dienu būtu viņai līdzās ir tiik.. Skaisti. Lasīju un nevarēju atrauties. Uzskatu, ka otrā grāmata nebūs tik laba bez Lūka. Es liktu 1. Gr. 5 ar plusu.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Ja patīk šāda veida grāmatas, tad protams var likt augstu vērtējumu :) Tomēr, lai es varētu sev nosaukt šo par visaizraujošāko mīlas stāstu man vajadzētu būt vai nu gadus 11 vecai, vai ļoti maz lasījušai. Bet par gaumi jau nestrīdas.

      Dzēst

Ierakstīt komentāru

Priecāšos par Tavu pieskārienu komentāra izskatā.