Hāleds Hoseinī: "Tūkstoš sauļu mirdzums" 455.lpp

Saturs:
Marjamai ir tikai piecpadsmit gadu, kad nākas saskarties ar dzīves nežēlīgo pusi. Viņa tiek apprecināta un aizsūtīta projām līdzi savam vīram, kurš nemaz nav tik jauks cilvēks. Gandrīz pēc divdesmit gadiem, kad varu pārņem talibi, viņas liktenis savijas ar vietējās meitenes Leilas likteni. Cīņa pret badu, nežēlību un bailēm parāda uz ko cilvēks ir spējīgs mīlestības dēļ.

Mana atsauksme:Pastāv viedoklis, ka mūsdienās sievietes ir gandrīz kā vīrieši, pārņēmušas ļoti daudz vīriešu pienākumu uz saviem pleciem, un tas nav pareizi. Pareizi tas nav, bet noteikti arī ne slikti. Pēc šīs grāmatas izlasīšanas ir prieks, ka feminisms pastāv. Labāk būt vīrišķīgākai, ne kā priekšmetam vīrieša rokās.

Šī ir no tām grāmatām, kuras der laiku pa laikam palasīt, lai sev atgādinātu būt pateicīgam par valsti, kurā dzīvo, par laiku, kurā esi, dzimis. Šādas grāmatas liek novērtēt to kas tev ir, un būt pateicīgiem par to, ko nav nācies piedzīvot un, cerams, nenāksies.

Grāmatai piemīt reālistiska sajūta. Rakstīšanas maniere, ļauj justies tā it kā pats savām acīm visu redzētu, un varoņi būtu blakus mājas kaimiņi, kuru dzīvei līdzi sekoju pa aizskaru spraugu.

Ļoti patika, ka nebija sarežģīti lasīt visus aprakstītos nemierus, un bija viegli saprast kurā brīdī, kura vara stājusies pie vadības stūres. Tiešām ļoti viegli lasāma grāmata, daļu viegluma radīja tas, ka stāsts paņem tevi savā varā. Un tev gribas noskaidrot kā beigsies varoņu mūžs.

Psiholoģiskā odziņa no autora, ir atveidotās ģimenes attiecības, cik dažādas tās ir. Kā cilvēki būdami vecāki, tomēr var mīlēt un audzināt pilnīgi atšķirīgi savus bērnus. Kā arī cik dažāda var būt cilvēka daba pie vienām un tām pašām nelaimēm, nosacījumiem.

Grāmata kā cepums:Šis romāns noteikti nav saldais cepums. Drīzāk kāds sēklu- realitātes rūgtensaldā sēkla, asaru sāļā sēkla, pārdomu sēkla, mīlestības mierinājuma sēkla un mīļo atbalsta magoņu šķipsna.

Vērtējums: 5 cepumi

Komentāri