Meriana Kīza: "Šarmantā vīrietī iemīlēties nedrīkst" 640.lpp.

Saturs:
Grāmatā ir trīs sieviešu stāsti par dzīvi pēc Padija de Korsija. Katrā no šīm sievietēm viņš ir atstājis neizdzēšamas pēdas, pēdas kas ietekmē viņu turpmāko dzīvi. Pie apvāršņa ir uzradusies arī ceturtā sieviete, Padija topošā sieva, kas padara šo pazemojuma, sāpju, atkarības ciklu nebeidzamu. 
Mana atsauksme:
Grāmatas autore šai slidenajai tēmai- vardarbība pret sievieti, ir piegājusi kā prasmīga virves dejotāja. Grāmata nav padarīta par tumšu, asiņainu, biedējošu darbu, kura tumšums liek vēlēties to nolikt malā un nedomāt par to. Cauri romānam ir jūtama šī vīrieša vardarbības klātesamība, tomēr tā ir tik labi pasniegta, ka tev ir pietiekoši spēka, lai izlasītu un sapratu, kā šīs sievietes tiek vai netiek ar nodarījumu galā. 
Romānu pilnvērtīgāku padarīja arī tas, ka grāmatas varones psiholoģiski katra pa savam tika ar šīm sāpēm galā. Kā arī viņas saprotamākas kļuva, kad atklāja, kas patiesībā bija  par iemesliem kāpēc viņas neko nedarīja, lai tas beigtos. 
Rakstniece arī ir izvēlējusies beigām sava veida vidus ceļu, nepadarot tās par šausmu stāstu un arī ne par pasaku. Tika atstāta cerība un piesardzība. Cerība- ka ir iespējama dzīve pēc šausmām, ir iespējams kaut daļēji ar nodarīto tikt galā. Piesardzība- viņi ir tur ārā, un tu nezini vai un kad var tavs ceļš ar šādu cilvēku krustoties. 

Atkāpjoties no grāmatas satura. Es, protams, saprotu, ka galvenais, lai grāmatu pērk, un tāpēc tiek pieļautas atkāpes no oriģināl nosaukuma. Tomēr šis nosaukums rada tādu kā birku, ka visi šarmantie vīrieši ir briesmoņi....
Grāmata kā cepums:
Magoņu cepumi, ar ļoti daudz magonēm, kurus ēdot rodas prātā un apziņā migla, kad nespēj ne saskatīt patiesību ne adekvāti rīkoties. 
Vērtējums: 3 cepumi ar iegrauztu pusīti. 

Komentāri