Ella Mārča Čeisa: "Karalienes nerrs" 448.lpp.

Pie manis jau atkal ir atceļojis vēsturiskais romāns. Šī romāna galvenais varonis tiešām vēsturē ir bijis interesanta personība, diemžēl nevaru topašu teikt par grāmatu. 

Notikumi risinās karaļa Čārlza Pirmā galmā. Karaļa sieva Anrieta Marija nav īpaši mīlēta Anglijā dēļ savas ticības un tautības. Tādēļ cenšas aizpildīt savu vientulību veidojot karalisko dīvaiņu kolekciju. Lai varētu manipulēt ar galma notikumiem, karalienes ienaidnieks uzdāvina viņai "jaunu rotaļlietu" skaisto punduri Džefriju. Džefrijam ir jāienīst karaliene, lai spētu pildīt viņas pretinieka pavēles, tomēr naida vietā rodas jūtas. 

It kā sižetam nebija ne vainas, arī pārsteigums iekļauts saistībā ar ļaunajiem varoņiem, tomēr es nepieķēros ne varoņiem ne pašam darbam. Es romānā neiegrimu un tāpēc lasījās lēni un ilgi. Izlasot pāris lappuses no grāmatas novērsos, jo apkārt notika saistošākas, interesantākas lietas kā grāmatā. Vārdu sakot es šo grāmatu nomuļļāju. Beigās pat biju priecīga aizšķirot pēdējo lapaspusi- beidzot biju galā... 

Komentāri