Ienes savā dzīvē desmit atklāsmes un Visuma atbildes tev būs rokā, vai tiešām?!


Peru ir atrasts Manuskripts, kurš itkā ir rakstīs 600 gadā pirms mūsu ēras. Sākas šī Manuskripta medības. Daļa reliģijas pārstāvju to meklē kopā ar valdību, lai iznīcinātu. Un otra daļa- entuziasti zinātnieki, un reliģijas pārstāvji, kas tic labākai pasaulei meklē to, lai glābtu un padarītu pieejamu visiem sabiedrības locekļiem. Manuskripta vērtība slēpjas tajā, ka tas satur informāciju, atklāsmes caur kurām cilvēce var globāli mainīties. Sekojot un ievērojot atklāsmes mēs virzīsimies no tā stāvokļa kādā esam tagad, uz pilnīgi jaunu pasaules garīgo kultūru.

Nolēmu arī šīs atklāsmes uzskaitīt te:
1. ATKLĀSME: ir par to, ka mēs apjaušam, mūsu mūžā ir atrodamas atbilstības, sakritības, kas nav nejaušības;
2. ATKLĀSME: saka, ka nepieciešama korekta pagātnes pārskatīšana, lai izprastu iemeslus, kāpēc esam tādi, kādi esam;
3. ATKLĀSME: dod jaunu izpratni par fizisko pasauli;
4. ATKLĀSME: stāsta kā cilvēki sacenšas enerģijas dēļ;
5. ATKLĀSME: apgalvo, ka Universs spēj piegādāt visu, kas mums vajadzīgs, ja mēs atveramies tam;
6. ATKLĀSME: katram cilvēkam pilnībā jāapzinās savi kontroles mehānismi, mehānismi kas liek izspēlēt vienu un to pašu scenāriju uz riņķi;
7. ATKLĀSME: par apzināto sevis attīstīšanas procesu - uzmanot ikvienu sakarību, ikkatru atbildi, kuru katram no mums sūta Visums;
8. ATKLĀSME: māca kā cilvēkiem izturēties citam pret citu;
9. ATKLĀSME: vēstī, kur mēs, cilvēki, evolūcijas rezultātā nonāksim, pie kā tas novedīs un kā mainīsies cilvēku sabiedrība.

Un ir arī pēdējā 10. ATKLĀSME, kurā mazliet pieskaras dzīvei pēc dzīves. 

Viss jau it kā ir skaisti, kurš gan negribētu saņemt atslēgas ar kuru palīdzību būtu iespēja nokļūt pie visām atbildēm. BET, šī grāmata manī izraisīja dalītas jūtas. Un tieši šo dalīto jūtu pēc, es nezinu kurā grāmatu plauktā to likt, garīgā literatūra vai tomēr piedzīvojumu stāsts?!? Jo, visu laiku lasot, šķita ka es lasu kādu no Dena Brauna darbiem. Jā, ir šeit pieskaršanās interesantiem tematiem, tematiem kuri liek diskutēt, kaut vai daudz bērnu ģimeņu jautājums- daža laba ģimene vēlēties šo grāmatu iemest kamīnā. 
Ja atmetam Dena Brauna faktoru, un skeptiskā prāta vēlmi visu nosaukt par utopisku ilūziju, tad grāmatai piemīt sava loģika. Iespējams, ja es šīs atklāsmes lasītu kaut kur atsevišķi, ne piedzīvojuma stāstā, tad ticamības efekts būtu lielāks, jo nav tā, ka grāmatas autors pats nemaz nesaprot par ko runā. 

Pēc izlasīšanas ir palikusi pēcgarša un jautājumi.
Bet šo nelielo ieskatu gribu nobeigt ar vienu no grāmatas citātiem, kuram pilnībā piekrītu. 


Komentāri