Meli ir kā bumerangs- tie atgriežas atpakaļ.

Šī grāmata ir īsti piemērota pludmalei. Viegli, raiti lasās, tieši tik viegli, lai dabūtu dienas iedegumu, un pēc tam ņemtu nākošo grāmatu nākošai dienai. 

Piecas draudzenes nu jau vairāku gadu garumā ir izkopušas divus rituālus: satikšanos mēneša pirmajā otrdienā un vienreiz gadā visas dodas kopīgā izbraukumā. Piecpadsmit gadu draudzība tiek pārbaudīta brīdī kad draudzenei Judītei nomirst vīrs. Un visas kopā nolemj pabeigt viņas vīra iesākto svētceļojumu uz Lurdu.  "Svētceļojumi izceļ gaismā sliktāko, kas cilvēkā ir,"- sievietes šai ceļā ierauga sevi un savu draudzību pavisam citā gaismā. 

Lai arī man pietrūka tās maģiskās saites ar grāmatu, kad tev negribas to nolikt malā, un katrā brīvā brīdī pēc tās tver. Tomēr kopumā ņemot man tā patika, divu iemeslu pēc. Pirmkārt, intriga tika noturēta līdz beigām. Un otrkārt, tas kā tika atspoguļota svētceļojuma ietekme katrai varonei individuāli. Realitātes piegarša, tas, ka citi tiešām savā dzīvē pielieto svētceļojumā iegūtās atziņas. Tas, ka ne visi kļūst apgaroti un apskaidroti. Kā arī tas, ka šajā ceļā katrs iegūst vai neiegūst pēc sava dziļuma, sekluma pakāpes. 

Komentāri