Inkvizitora sieva (400.lpp.)

Ak šie mirkļa pirkumi. It īpaši kad grāmatnīcā atlaides- ir neizbēgami. Nu kā lai nepaņem grāmatu, kas uz pusi lētāka kā sākotnēji?! Atvēlētais laiks veikalam ierobežots, tad nu ļaujos sliktākajam veidam kā iepirkties, izlasu aizmugures aprakstiņu, sakrustoju pirkstus pie kases, un ceru, ka vāciņš bezkaunīgi nemelos par saturu. 

Raitā gaitā izlasītais darbs beigās nerada īpašu vēlmi par to rakstīt. Grāmatas vāks sola vairāk nekā tu saņemsi, bet tai pat laikā nevar teikt, ka melo. Rakstnieces lielākā daļa uzmanības tiek veltīta ebreju ciešanu vēsturiskā ceļa atspoguļošanai. Pirmās simts lapaspuses, ja nekļūdos, vismaz tāda sajūta bija, bija nonākšana līdz romāna galvenajam laika posmam 15.gadsimtam. Galvenā varone Marisola arī inkvizitora sievas kārtā nemaz nav tik ilgu laika posmu, tāpēc, manuprāt, romānu varēja arī saukt savādāk. 

Atskatoties uz izlasīto, šķiet man pietrūka līdzsvara starp vēsturiskajām reliģijas-varas netaisnībām un romāna varoņu...pat nezinu kādos vārdos ietērpt šo sajūtu... Jā, rakstniece nav gana rūpīgi piestrādājusi pie saviem varoņiem, intrigām, attiecībām. Un tāpēc likās, ka varoņi bija tikai fons tā laika vēstures posmam, nevis tas laiks kalpo par fonu grāmatas varoņiem. 

Bet kas vienam patīk, citam atkal nē. Tāpēc lasiet paši un spriežat! 


Komentāri