Romāns cilvēkiem - Suņa ceļojums (336.lpp.)

Aizkustinošs stāsts par beznosacījuma mīlestību. Lasot būs grūti ik pa laikam piedurknē nenoslaucīt kādu asaru. Man gan pašai mājās ir kāds mazs, melns spalvu kamoliņš, kuram patīk būt par kabatlakatiņu, un lasot šādu grāmatu, ja esi suņa saimnieks, nespēj neuzmest tam aci un nenoglaudīt. 

Draudziņam šķiet, ka viņa dzīves misija ir izpildīta un drīz viņš varēs doties mūžīgajā miegā un mierā, pie sava nelaiķa saimnieka. Bet tad viņa skatienu piesaista mazā Klēra, mīļotā saimnieka mazmeita, un viņš jūt, ka šai meitenei būs vajadzīga palīdzība, ka varbūt viņa dzīves misija ir pavisam cita- Klēra. Viņa pārdzimšana, rada viņā pārliecību par pēdējo, lielo dzīves misiju.

Mīlestības pilns stāsts par to, kā suns vienmēr satiek savu saimnieku. Par mīlestību kas ir bezgalīga un stāv pāri laikam. Un visbeidzot par savas dzīves misijas atrašanu, par to, kā katra nodzīvotā dzīve, tajās iegūtā pieredze tuvina kam lielākam un nozīmīgākam. 

Mana mazā ir cieši piespiedusies pie mana gurna un vēro kā mani pirksti skraida pa klaviatūru. Ik pa laikam dzirdami ņerkstieni, laikam nevar sagaidīt, ka darīsim ko interesantāku. 

Komentāri