Pamodini mani ar skūpstu (448.lpp.)

Runā, kā gadu iesāksi, tā arī to pavadīsi. Nu kā lai nepaņem grāmatu, kura sola smieklus un jautrību?! 

Jaunā uzņēmēja Ebija mēģina izcīnīt savu vietu biznesa pasaulē. Tā atstājot visu pārējo novārtā, mīlas dzīvi un savu figūru. Lai gan sports nekad nav bijusi viņas mīļākā nodarbe. 

Vakariņās pie draudzenes viņa iepazīstas ar dakteri Glīto (pirmā banalitāte, kāpēc nevar kādreiz būt zemnieks Spēcīgais, piemēram). Ebijai dakterītis momentā iepatīkas, bet, lai viņu savaldzinātu un kļūtu tuvāki, viņu draudzene piespiež iestāties skriešanas klubā, kuru vada dakteris Glītais. Tā nu Ebijas pasaulē, blakus uzņēmumam, jāiespiež skriešana. 

Iespējams, gribat pajautāt, vai es piedzīvoju smieklus un jautrību lasot? Tad ar nožēlu jāatzīst, ka šis romāns tik spēja izvilināt nelielu smaidiņu dažās vietās. Domāju tas tāpēc, ka viss bija tik ļoti paredzams, novalkāts, klišeju pilns. Grāmatu ātri izlasīju tikai tāpēc, ka ātrāk gribējās tikt ar to galā un sākt lasīt ko aizraujošāku. Manuprāt, šis romāns varētu būt gana labs tiem kas ikdienā lasa mazs. Bet pārējiem... ejiet garām šim plauktiņam, ja jums piemīt tādas pat paredzēšanas spējas kā man. (Smējiņš, ne smaidiņš) Bet ja nopietni, tad pasaulē ir vērtīgākas vieglo plauktu grāmatas kā šī.  

Komentāri