Ko es skaidri zinu (224.lpp)

Pirms ķeros pie grāmatas, daži fakti par šo lielisko sievieti Opru Vinfriju:

  • bērnībā viņu seksuāli izmantoja, tāpēc savu sarunu šovu ir izmantojusi kā platformu, lai par šīm lietām runātu, izglītotu sabiedrību, risinātu konkrētus gadījumus;
  • viņai nav bērnu, 14 gadu vecumā dzemdēja bērnu, kurš neizdzīvoja;
  • viņa ir pasaulē pirmā melnādainā sieviete miljardiere;
  • viņa kļuva par pirmo afroamerikāņu sievieti, kas bija uz žurnāla Vogue vāka;
  • kopš Opras Vinfrijas šova debijas 1986.gadā tas ir kļuvis pazīstams kā viens no ietekmīgākajiem un spēcīgākajām balsīm galvenajos mēdijos;
  • 2011.gadā saņēma goda "Oskaru" par saviem filantropiskajiem centieniem;
  • viņas 1993. gada intervija ar Maiklu Džeksonu bija ceturtais visvairāk skatītais notikums TV vēsturē tajā laikā;
  • viņa piedalījās Tīnas Tērneres kāzās, un vispār ir pusdienojusi, satikusi, sižetus veidojusi ar tik daudz slaveniem cilvēkiem, ka varam tik nopūsties.

Šāda veida grāmatas ir ļoti noderīgi laiku pa laikam pārlasīt, lai sev atgādinātu par patiesībām, kas ikdienas skrējienā piemirstas. Tāpēc nevar teikt, ka šī grāmata būtu kas nebijis un ļoti oriģināls. Interesanti ir tas, ka cilvēki kas dzīvē daudz sasnieguši lielākoties piemin vienas un tās pašas atziņas, tik ietērp tās katrs savos vārdos. Un no tā mēs varam secināt, ka šajās dzīves gudrībās tiešām slēpjas patiesības pērles. Tā teikt, ir pamats viņos ieklausīties. Viņi nebūtu virsotnēs, ja ik uz soļa nemācītos no pieredzētā. 

Katrā grāmatas nodaļā slēpjas atbilde uz "Ko es skaidri zinu". Atbildes ir gūtas no Opras personīgās pieredzes, viņa pieskaras dažiem maziem savas dzīves gabaliņiem, caur kuriem pavēsta to ko ir sapratusi. Šī pieskaršanās ir tik maza, ka grāmatu īsti nevar dēvēt par autobiogrāfiju. Tomēr, pat pilnīgi svešinieki mazu priekšstatu var gūt par viņas dzīves ceļu. 

Starpcitu, dažus viņas knifiņus savas dzīves izdaiļošanai es aizņēmos no grāmatas. Ja Tev ir pienācis laiks pamainīt perspektīvu, tad šī grāmatā noteikti neskādēs. 

Komentāri