Noslēpumu un neskaidrību apvītā Koko Šanele (440.lpp)

Mazākumā būs tādu cilvēku, kuri nebūs dzirdējuši šo vārdu Koko Šanel (Coco Chanel). Mēs zinām par viņas smaržām, kas atnesa lielāko bagātību un arī vispasaules slavu, zinām, ka bija modes māksliniece (pašai gan nepatika tāds apzīmējums, jo neuzskatīja sevi mākslas cienīgu-vienlīdzīgu), un zinām to, ko viņa ir gribējusi, lai par viņu zina. Ne par gramu vairāk. Manās acīs Gabriela Šanele ir paveikusi milzīgāko mārketinga darbu kāds redzēts, viņa radīja savu tēlu iekš zīmola, stāstus ap to, visu kas neļauj norimt interesei un mītiem par viņu. Viņa pati kļuva par zīmolu, un tai brīdī ar vien mazāk mēs zinām, kas ir patiesība un kas nē.

Izlasot Čeinijas "Koko Šanele "Apslēptā dzīve"", izrādījās Gabrielas dzīvē joprojām paliek daudz apslēptā. Šī rakstniece ir ieguldījusi ne mazums pūļu, un tāpēc radījusi labu ieskatu tā laika Francijā, tās attīstībā un kritumos. Pēc grāmatas izlasīšanas mēs izprotam tā laika garu kurā dzīvoja Šanele, bet viņa pati un viņas gaitas pilnībā netiek atklātas. 

Koko Šanele negribēja tikt aizmirsta un viņa nav, viņa ir ieguvusi nemirstību. Ar savu intelektu, gudrību un tālredzību no priekameitas bagātniekam viņa kļuva par tā laika turīgāko sievieti. Salauza sev sirdi, un saprata, ka vienīgais uz ko dzīvē var paļauties ir darbs. Izturēja divus karus, kā nu prata, jo pāri morālei viņai svarīgākais bija izdzīvot. Un pat nomirstot aiz sevis atstāja noslēpumu, kur palika viņas lielākā daļa bagātības, kas tika uzticēta Šveicei, un bija domāta jauno mākslinieku pabalstīšanai, nav zināms...

Šī grāmata ir vairāk ceļojums pa to gadu Franciju un mazliet pasauli, bet Koko kā rēgs tevi tajā pavada. 

Komentāri