The Notebook (240.lpp-bet pats stāsts ir īsāks)

Kāds sirmgalvis aprūpes namā, katru dienu lasa priekšā vienu un to pašu stāstu kādai sirmgalvei. Stāstu par Noa un Alīju, un viņu lielo mīlestību, par pašķiršanos un satikšanos. 

Es biju pārsteigta, ka diezgan laba filma ir cēlusies no tik plānas grāmatiņas. Vēl pārsteigtāka biju, jo, cik nu atceros filmu, filma ir labāka par šo grāmatu. Un tas mēdz būt reti, vismaz man. Vēl viens pārsteigums ir tas, un te nu gan piedodiet sievietes, nebiju domājusi, ka tik salkanu darbu var radīt vīrietis. Kopumā "Piezīmju grāmatiņa" šķiet ir pārvērtēta. Gan jau to augstumos uznesa sapņainā doma par Lielo mīlestību, kas vienmēr ir līdzās, kā nelaimē tā laimē, līdz nāve jūs šķirs. 

Ja man ir grūti saņemties, un par grāmatu šeit ierakstīt kaut ko, tad tas jau ir šīs grāmatas rādītājs. Tagad arī nezinu, kā šīs pārdomas nobeigt... Pajēla, vai var tā teikt par grāmatu, pajēla?! Lasot un izlasot ir sajūta, ka tajā kaut kas trūkst, ne vārīta ne cepta. Bet tā ir ļoti plāna, un ja gribi salīdzināt savu filmas pieredzi ar grāmatu, tad droši uz priekšu.  

Komentāri