The Longest Ride (450.lpp)

Parasti saka nespried par rakstnieku pēc vienas grāmatas. Tā arī darīju, un pēc "Notebook" ķēros klāt šai. Diemžēl rakstnieks mani patīkami nepārsteidza, ir atradis vīrietis ceļu uz vientuļu sieviešu sirdi, un labi ar to uzpelnījies. Banāla un salkana grāmata pēc kuras ir tapusi Halmark tipa filma, tātad vismaz bingo lodziņu varu aizpildīt izmokot grāmatu. 

Grāmatā ir divi paralēli stāsti, divi stāsti par mīlestību, kuri grāmatas beigās satiekas. Koledžas studente Sofija kādā rodeo balītē iepazīstas ar koboju un buļļu jājēju Lukasu. Jau no pirmā mirļa starp viņiem rodas saikne, pamazām viens otru iepazīstot abi iemīlas. Tomēr Lūkasam ir noslēpums, viens neveiksmīgs solis buļļu sacīkstēs un viņš var būt miris. Tas viņu neattur no piedalīšanās, jo nevēlas zaudēt ģimenes rančo, bet riskantais hobijs var ienest labu naudu, ja vien vinnē un paliek dzīvs. 

Kādā sniegotā dienā deviņdesmit gadīgais Ira noskrien ar mašīnu no ceļa. Kamēr viņš gaida glābējus, Ira pārdomā savu dzīvi un likteņa sniegto dāvanu- sievu Rūtu. Pēc kuras viņš ļoti ilgojas un vēlas viņu atkal satikt- debesīs. 

Grāmata ir paredzama un bez pārsteigumiem. Pēdējās lappusēs, kā jau gaidīts, viss brīnumaini atrisinās, un viņi dzīvoja ilgi un laimīgi- tas gan starp rindiņām rakstīts. 

P.S.Es joprojām esmu pārsteigta, ka vīrietis ir autors šādiem viegliem un cukurotiem stāstiņiem, ar Lielo mīlu un laimīgām beigām.  

Komentāri