Neparastais ceļojums, kurā faķīrs iestrēga Ikea skapī (224.lpp)

Iecerētā raitā rudens lasīšana izgāzās. Čabošās lapas nomainījusi sniega sega, un Rudens vakaru Bingo izsmējīgi atgādina, ka negāja vis' kā iecerēts. Nu nekas, ar vienu strīpu un sešiem burtiem, būs tagad Ziemas vakaru Bingo, ar nelielām atskaņām uz rudeni.

Šai grāmatai veltīšu maz uzmanības, jo strauji nākošais gada noslēgums dara savu. Un tajās retajās brīvajās pauzēs, ir jāķeras pie no malu malām sanestās grāmatu kaudzes. Tāpēc jānoslēdz rēķini ar šo. 

Šis vieglās literatūras plauktiņa darbs ir par kādu attapīgu blēdi, kas atrod ceļu kā nonākt otrā pasaules malā. Viens notikums aizved pie nākošā, viena ķibele pie nākošās, kas beigās izrādās veiksmīgu apstākļu satecēšana. Protams viņš šajā ceļojumā izdara secinājumus, un pārdzimst par jaunu, labāku personu.

„Neparastais ceļojums, kurā faķīrs iestrēga Ikea skapī” paldies rakstniekam par šādu jancīgu nosaukumu, man patīk cilvēki kas stāv pāri pieņemtajam. Autors atradis arī veiksmīgu veidu kā pieskarties bēgļu jautājumam. Interesants stāsta papildinājums ir karambula spēle ar varoņa un citu indiešu vārdiem. Grāmatas noslēgums tai nolaupīja unikalitāti, iespēju būt ar odziņu, bet tiem kam patīk laimīgas beigas tas noteikti priecē. 



Komentāri