Sausums (350.lpp)

Sagadījās šo kriminālromānu lasīt tieši šajā gadā, kad Austrālija piedzīvoja postošo ugunsgrēku. Tādēļ, jo spilgti sanāca iztēloties šīs mazpilsētas sausuma postošās sekas gan dabā, gan ļaužu prātos.

Federālais aģents, pēc 20 gadiem, Ārons Falks ierodas savā dzimtajā mazpilsētā Austrālijas laukos, lai apmeklētu sava labākā drauga Lūka un viņa ģimenes bēres. Dzimtā pilsēta pa šiem gadiem nav mainījusies, joprojām valda tie paši likumi, kad stiprākais diktē pārējiem noteikumus, ir tas pareizi un taisnīgi, vai nav.

Šīs bēres ir traģisks notikums, jo tiek pieņemts, ka dēļ postošā sausuma Ārona draugu ir piemeklējis nervus sabrukums, un viņš pats ir nošāvis savu sievu, dēlu un pats sevi. Bet vai tā tiešām ir?

Lai rastos šaubas, vairāk jautājumu, un tu tiktu pavisam "ievilkts" grāmatas sižetā, ar šo ģimenes traģēdiju tiek pacelti arī pagātnes notikumi un noslēpumi. Grāmatas autore, manuprāt, veiksmīgi ir radījusi paša Lūka raksturu, dēļ kura tu nevari viņu atmest malā kā nevainīgu, ir spēts noturēt šaubas par to, ka, ja arī Lūks nav vainīgs savas ģimenes slepkavībā, tad varbūt ir vainojams pagātnē notikušā.

Patiesībā, šī grāmata ir labs atelpas brīdis pēc darba dienas. Notikumi, sižeta līnija ir saistoša un raita. Iespējams kādam var grāmatas beigas šķist pabālas, bet manam šī brīža noskaņojuma šķita labas. Dzīvē arī nemēdz noslēgties notikumi ar lieliem blīkšķiem un salūtu, tāpēc reālistiskais nobeigums, it īpaši mazpilsētā kurā cilvēki dzīvo pēc citiem principiem, ir tieši laikā.

Komentāri