Tējas plantatora sieva (480.lpp)

Jaunā Gvena dodas uz tējas plantācijām pie sava jaunā vīra Lorensa. Tējas plantāciju īpašniekam Lorensam šī ir otrā laulība, bet iepriekšējā laulībā piedzīvotais atstās arī zīmogu uz šo laulību. Neizrunātās lietas, bailes no aizspriedumiem ideālā laulībā rada tumšus plankumus.

Dārgie lasītāji, zināt kāds jautājums man galvā malās lasot grāmatu? Kādēļ visus šos gadus, grāmatai saglabājās gana lielā cena 17 Eur? Godavārds, es neredzu par ko tik lielu naudu bija jāmaksā? Es šajā grāmatā neatradu nevienu dziļu un oriģinālu domu, kuru gribētos sev pārrakstīt. Tas būtu pirmkārt.

Otrkārt, ja kaut nedaudz esi interesējies par dažādu kultūru un tautību vēsturi, tad plantāciju strādnieku, vergu un vēlāk brīvlaisto cilvēku stāsti, ir lieliska bāze uz kā veidot daudz dziļāku stāstu. Tējas plantācijās notiekošais, strādnieku dzīve, bija tik tāds neliels fons. Saprotu, ka grāmatas galvenā varone ir Gvena un tad vīrs ar vīramāsu, rakstniece ir savus spēkus veltīju šo savstarpējo pavedienu vīšanai. Bet, vai tiešām nevarēja vairāk piestrādāt pie tā laika vēstures līnijas? Pie pakļauto izteiksmīgākas integrācijas šajā romānā?

Vārdu sakot, ja vēlaties vienkārši sasliet kājas gaisā, un nepiegružot prātu ne ar ko, tad šī būs īsti viegla lasāmviela.

Komentāri