Vienīgā izeja (432.lpp)

Kā lai pastāsta par grāmatu, pēc iespējas mazāk par to atklājot? Tas ir šī apraksta izaicinājums. Ziniet, ir reizēm tādi grāmatu apraksti, vai arī draugi, kas izstāsta pilnīgi visu par izlasīto. Un tad vienmēr paliek jautājums, es jau par grāmatu visu zinu, vai maz jēga lasīt tagad arī pašam. Tāpēc, nu man ir dilemma, jo šīs grāmatas sižets ir jāizzina katram lasītājam pašam, lai piedzīvotu pienācīgu emociju gammu. 

Tāpēc rakstīšu tā. Ja tev ir interese parakāties kāda galvā, tad grāmatas varonis Teds tev šo iespēju sniegs. Uz to brīdi, kamēr grāmatu lasīsi, varēsi izlikties par citas profesijas pārstāvi. Katra rindiņa tevi ievilinās pasaulē kuru šķitīs, ka esi izpratis, un tad atklāsi- nekā nebija, turpini analizēt, turpini būt par Lauru lasītāj. 

Sākot lasīt grāmatu, manī iekšējā balss izteica šaubas un bažas par to kā sižets virzās, līdz brīdim kurā saproti, ģeniāla pieeja detektīv trillera radīšanā. Ejot šo ceļu, tik tiešā var prasmīgi savīt pavedienus kuri neradīs šaubas. Lasītāj, ej uz 400 lapaspusēm nomainīt savu profesiju, un pašķetini arī pats, kopā ar varoņiem, pavedienus kuros savijusies Teda dzīve.  


Komentāri