Eivas Lavenderas savādās un skaistās skumjas (262.lpp)


Savādā grāmata ievilinās tevi savādā stāstā. Savādais stāsts taps par savādu sapni. Vismaz es tā jutos, it kā sapņotu ar acīm vaļā. Nonāktu kādā neparastā vietā un laikā, starp parastiem un neparastiem cilvēkiem. Pāršķirot grāmatas pēdējo lapaspusi, aizverot grāmatu ir tāda dīvaina sajūta. Kas tas tikko bija? 

Šis ir Eivas Lavenderas ģimenes stāsts. Pa dzimtas koka zaru lokiem mēs nonākam līdz neparastam mīlestības un skumju stāstam, kurā savu vietu pasaulē mēģina ieraudzīt šī citādā ģimene. Būt citādam starp ne-citādajiem, laipot starp savrupību un vēlmi tikt pieņemtam. Un tam visam vēl pa vidu mīlestības meklējumi un tās iepazīšana, izprašana, palaišana. 

Ilūzija kurā izvēlamies redzēt pasauli un sevi tajā,  kā sega iesedz mūs šajās savādajās un skaistajās skumjās. Tieši šis grāmatai piemītošais savādums ļaus katram tajā atrast ko savu un citādu. Neļauj fantāzijas žanram sevi aizbaidīt, arī man sākumā nedaudz traucē šo divu pasauļu -pretdabiskās un dabiskās sajaukums, bet ar laiku meistarīgi savirpinātie teikumi tevi ievilina sapnī. 

Komentāri