Raganu sezona (400.lpp)

 

Gabriels ir iedomīgs, augstprātīgs hakeris kurš prot arī lasīt citu cilvēku domas. Kādu dienu pie viņa uzrodas jaunības mīlestība ar savu veco vīru. Vīrs vēlas atrast savu pazudušo dēlu, izmantojot Gabriela neparastās spējas. Puiša meklējumi noved Gabrielu pie neparasti valdzinošajām Monku māsām, un misticisma pasaules kas iepriekš šķitusi tik kā pasaka. 

Nataša Mostere ir radījusi grāmatu, kuru izlasot tu juties atpūties. Galva neplīst pušu no iegūtās informācijas. Rindkopas nav divreiz jāpārlasa, lai iedziļinātos tekstā, vai, lai to vienkārši izgaršotu. Sižets ir interesants, var just, ka rakstniece pati interesējas par ezotēriku un misticismu. Patika tas kā viņa pieiet raganu būšanai, pareizāk sakot, kripatiņu klišejas samaisa ar dziļāku raganu nozīmi. 

Šī bija mana šo brīvdienu grāmata, un ziniet tajā ir viss kas piedienēs brīvdienām- detektīvs kas rada spriedzi, mistiskā elpa kas iekļauta izmantojot reālus faktus un liek noticēt, ka varbūt mums līdzās ir īpaši cilvēki (ASV bija izveidota speciāla komanda ar domu lasītājiem, kas palīdzēja risināt dažādas lietas). Smalka erotikas stīga, un šķipsniņa mīlestības. Ir arī protams, pie kā piekasīties, bija pa-redzamības faktors, lai arī autore cenšas lasītāju mētāt no vienas māsas pie otras. 

Un vēl viena lieta, kas lika man pasmīnēt, bija varoņiem radītie tēli, nu riktīgi klišejiski un banāli. Kad būs grāmata par parastiem cilvēkiem, kas piedzīvo neparastus mīlestības piedzīvojumus, šie "perfektie" varoņi nevar neizraisīt smīniņu. 



No angļu valodas tulkojusi Lilija Beļakova.
Izdevējs: Dienas Grāmata

Komentāri