Zelta nams (416.lpp)

 

Ir tik grūti kaut ko uzrakstīt par grāmatu, ja lasīšanas brīdī nav dzimušas nekādas jūtas. Šo grāmatu raksturošu kā laika kavēkli. Ja nav ko darīt, ja plauktā nav aizraujošākas grāmatas, tad var jau lasīt. 

Pēc divdesmit gadiem veiksmīgā Džima ceļi atkal krustojas ar meiteni, kuru iemīlēja vienā vasarā jaunībā. Toreiz, līdz nelaimei, Zelta nams bija grezna vieta, nu šo vietu no posta glābs Džims. Lai arī jaunības mīlestība Dženifera ir precējusies, tomēr Dzims vēlas būt viņas tuvumā un palīdzēt. Šī satikšanās nopurina putekļus no noslēpumiem, kas izjauca viņu laimi. 

Es zinu, ka pēc kāda laika šo grāmatu neatcerēšos. Tā saplūdīs kopā ar citām tai līdzīgajām... Jā, autore ir iespraudusi vismaz vienu neparedzamu notikumu, tomēr tieši šis notikums liek vēlēties, lai autore vairāk iedziļinātos cilvēku dvēseles niansēs, un radītu reālākas beigas. Kāds iebildīs, bet mīlestība spēj visu, jā- lielākoties pasakās. Lasot radās sajūta, ka grāmatā tiek samests viss kas, tiek radītas visādas problēmas, lai beigās dzimtu kas klišejisks. 


No angļu valodas tulkojusi Biruta Vaivode

Izdevējs: Kontinents

Komentāri