Ēnas pār Temzu (272.lpp)

Šajā grāmatā ir daudz ēnu. Kara ēnas kas pārklāj pasauli. Vecāku radītās ēnas bērnu pasaulē. Noslēpumu ēnas, nepateikto vārdu ēnas, neizdevušos attiecību ēnas, politisko lēmumu ēnas- plaša ēnu pasaule klājas ne tikai pār Temzu, bet katra dzīvi. Tu tiešām domā, ka tavās dzīves gaitās nav tev pieķērusies kāda ēna, kas ietekmē tevi un tavu dzīvi, aizsedzot skatu ar ilūziju un pieņēmumu plīvuru... 

Londona. 1945.gads, četrpadsmit gadīgo Natanielu un mazliet vecāko māsu pārsteidz vecāku paziņojums, uz gadu viņiem jādodas darba darīšanās uz Singapūru, viņus tikmēr pieskatīs paziņa, kas jau dzīvo kādu laiku viņu mājā. Bērniem šķiet, ka šis paziņa ir kāds noziedznieks, un viņa draugi kas pēc vecāku aizbraukšanas bieži apmeklē māju ir tādi paši. 

Bērni aug starp kolorītiem un interesantiem cilvēkiem, viņu dzīve nav kā citiem bērniem, to ieskauj dīvaini noteikumi un notikumi, bet tad atklājas, ka mamma nav aizbraukusi ar tēti, viņas ceļojumu koferis ar visām mantām ir mājās, bet kur ir mamma nav ne jausmas. 

Grāmata "Ēnas pār Temzu" ir romāns par to, ka lai arī karš ir oficiāli beidzies tas tik un tā turpinās caur spiegu spēlēm. Un vecāku izraudzītais ceļš atstāj ēnas pār to bērniem līdz pat mūža galam. 


No angļu valodas tulkojusi Māra Poļakova

Izdevējs: Dienas Grāmata 

Komentāri