Nāve brauc ar audi (192 lpp.)

Šoreiz savas pārdomas par grāmatu vēlos sākt ar lūgumu. Ja nu manā grāmatu pasaulītē ieklīst kāds kas ir šo darbu "Nāve brauc ar audi" lasījis, tad varbūt varētu man sniegt atbildi, kur slēpjas šī darba ģenialitāte lai tiktu pie balvas? Kas, tavuprāt, ir tas kas šo grāmatu padara par lasīšanas vērtu?

Kā mana pirmā rindkopa liecina, tad es jūtos apmulsusi... Sākumā šķita daudzsološi, raiti lapu pa lapai virzījos uz priekšu. Jā, bažīgu darīja galvenā varoņa straujā lejupslīde... Bet pievēru uz to acis, un tad jau grāmatas vidū ir sajūta, ka šis būs "ne šis - ne tas". Un tā arī izrādījās. 

Asgers pazaudē darbu reklāmas aģentūrā, un no tā brīža viņa dzīve strauji virzās uz leju. Beigu beigās viņš ir spiests strādāt pie jauna puiša ar invaliditāti par palīgu. Valdemāram ir bezgalīgs kaišu saraksts, un tas, ka viņš joprojām ir dzīvs ir brīnums. Bet no šī brīnuma nav nekāds prieks, ja dzīve rit vienmuļi un pelēki. Tad Valdemāram dzimst ideja kas abu dzīvēs ienes krāsas. 

Savā pēdējā rindkopā par šo grāmatu atļaušos būt skarba. Grāmatas apraksts uz aizmugures vāciņa var teikt ir grāmatas interesantākā daļa. Pēc tā tev rodas cerības un gaidas, kuras netiks attaisnotas. 


No dāņu valodas tulkoja Pēteris Jankavs

Izdevējs: Apgāds Mansards

Komentāri