Stāsts par jaunu dzīves sākumu laukos izrādē Nākošpavasar

Kad izrāde piebrauc tik pat kā pie pašām durvīm, tad nedrīkst smādēt vietējās kopienas centienus ienest ikdienas dzīvē kultūru. Tāpēc vienmēr visas viesizrādes mūsu ģimenē tiek apmeklētas, kaut vai tāpēc, lai veicinātu apmeklētību un tas pats mazumiņš kas notiek neaprautos pavisam. Pandēmija arī ir atstājusi savu nospiedumu - izsalkumu. 

Valmieras drāmas teātra viesizrāde "Nākošpavasar" ir par jaunu cilvēku pāri, kuri izlemj pamest Rīgu, lai veidotu jaunu dzīvi un ģimeni laukos. Sākotnējo lauku romantiku, saulrietus un saullēktus pār ziedu pļavām sāk aizēnot ziemas tuvošanās un tie darbi kas jāveic ik dienu lai varētu dzīvot. Bez smagās ikdienas dzīves nākas arī atvadīties no ilūzijām par savu sapņu darbu laukos, jo pilsētas darba tirgus kardināli atšķiras no tā kādus darbiniekus meklē laukos. Jaunā dzīve kļūs par pārbaudījumu abu rīdzinieku attiecibām. 

Īpaši gribās izcelt un uzslavēt scenogrāfiju, jo tā perfekti rada lauku mājas un vispār dziļu lauku sajūtu. Tāda maza lauku mājiņa nekurienē ir tāds īpašums kuru jauni cilvēki var atļauties. Visas izrādes laikā scenogrāfija pilnībā kalpo šī stāsta pastāstīšanai, sajūtu radīšanai. Šis ir tas gadījums kad gribās teikt aktierspēle un scenogrāfija viens otru papildina un mijiedarbojas radot veselumu. 

Pirmais cēliens pagāja kā viens elpas vilciens, otrais jau sāka laupīt pirmā cēliena sajūtas, vairs  uzmanību tik spēcīgi nespēja noturēt. Arī šajā reizē izcils bija Mārtiņa Meiera atveidotais varonis, tieši viņš savu šarmu piešķīra arī šai izrādei. Kā arī apbrīnojami virmoja dzirkstele starp galveno varoni Kristu (Klinta Reinolde) un Meiera atveidoto varoni. Starp viņiem netika izteikti vārdi, netika doti mājieni, bet šīs netveramā maģija starp abiem darbojās, un ļoti veiksmīgi aiznesa jūtas līdz skatītājam. 

"Nākošpavasar" ir izrāde tiem kuri vēlas mazliet pasmieties, mazliet padomāt. Šī izrāde ir gana pietuvināta realitātei, lai teiktu - jā, tā arī mēdz būt. Ja vēlies pārcelties uz laukiem, tad nebūtu slikti noskatīties šo izrādi. 

Ja esi jau paspējis noskatīties šo izrādi, tad kā domā, kas būs nākošā pavasarī? 

Komentāri