Ko atnes viļņi (304 lpp.)

Emocijas kā viļņi okeānā skalojas pār cilvēku, reizēm šie emociju viļņi ir tik milzīgi, ka izmet mūs ārā no prāta krasta, un tā vietā cilvēks izdara izvēles kas var gremdēt turpmāko dzīvi. Kristija emocijas jaunībā noveda viņu pie dzīves kurā tā arī nespēja rast apmierinājumu. Kristijam šķiet, ka viņš savu dzīvi ir pieņēmis, tomēr viens olis, sauksim to par Laru, izceļ viņa dzelmēs dusošo cunami. 

Sāpes arī ir emocijas, un ja sāp tā it kā ārā būtu vētra ar sarkano brīdinājumu, tad tiek pieņemti nepareizie lēmumu kā cīnīties ar šo vētru. Lara savu sāpju vētru slāpē ar citām vētrām, bet divām vētrām satiekoties, viss uzlādējas divtik spēcīgi un katastrofa ir neizbēgama. 


Šī grāmata "Ko atnes viļņi" savā aprakstā uz vāciņa sniedz mānīgu priekšstatu par tās saturu. Tev šķitīs, ka lasīsi par bērna zaudējuma sāpēm un iespējams samierināšanos. Tomēr grāmata nav par pazudušo bērnu, tā ir par pieaugušiem cilvēkiem, kas nav nemaz tik nobrieduši, un par to kā viņi nemāk tikt galā ar savām emocijām. Kārena Gilesē nesniegs atbildes uz pašas radītajiem notikumiem un iemesliem, tās tev pašam starp rindām būs jārada. Iespējams tāpēc, ka Kārena Gilisē zina, katra fantāzija var sniegt spēcīgāku rezultātu nekā ja viņa iebarotu savu redzējumu. 

Šis ir daudzšķautnains stāsts kurā katrs var izcelt ko pārdomām vērtu. 

No angļu valodas tulkojusi Renāte Punka.

Izdevējs: Jānis Roze

Komentāri