Vientulības gals (272 lpp)

Mana pirmā 2022.gada grāmata! Uzreiz iekrāsoju jauno gadu ar nomācošām krāsām, nevis pašiedvesmojos no kāda panākumus guvuša cilvēka. Bet ko lai dara, ja mani iedvesmo pati dzīve, nevis svešinieki kurus nepazīstu personīgi?!

Moro ģimenes dzīve kardināli mainās vienā dienā. Dienā kurā Žils, Mārtijs un Līza paliek bez vecākiem, un viņu jaunā dzīve būs internāts. Te brāļiem ar māsu ir jāatrod savs izdzīvošanas ceļš, un ceļš kurā tikt pāri zaudējumam. Šis ceļš prasīs daudzus gadus, tas liks izbrist cauri vientulībai un bezcerībai. Jo tāda ir dzīve, pilna ar grūtībām, izaicinājumiem, notikumiem kas atstāj mūsos rētas, un tad tiekam atalgoti ar maziem laimes mirkļiem. 

Savu un savas ģimenes stāstu izstāsta Žils, vecāku avārijas trauma ir mainījusi visus trīs radiniekus, tikai pēc gadiem, lieliem esot viņi saprot, ka katrs savas sāpes nes un izdzīvo citādi, lai arī pārējie sākumā to nav manījuši. 

Šis stāsts nav tikai par ceļu vienam pie otra, par radniecības saitēm un ģimenē gūtām traumām, bet arī par mīlestību kas prasa pacietību. Šis ir stāsts par izaugšanu, un dzīves pieņemšanu tādu kāda tā ir, ar visām bedrēm. Vientulībai pienāk gals, kad apzinies, sāp visiem, traumas ir visiem. 

No vācu valodas tulkojusi Inga Karlsberga.

Izdevējs: Jānis Roze

Komentāri