Godkāres malduguns (592 lpp.)

Virsotnē esošie aizmirst, ka var no tā kalna arī lejā noripot. Un tie lejā, kas raugās uz virsotni, skaļi to neatzīst, bet paši vēlas būt tur Augšā. Dzīve ir kā kāpnes, un vienmēr ir kāds zem tevis vai virs tevis, vienmēr var pakāpties augstāk, bet var arī noripot lejā. Viens mirklis, fortūnas nelabvēlība vai paša neveiksmīgie lēmumi spēj "kaut ko" padarīt par "neko". 

Iedomīgs Volstrītas darbonis ar izcilu zodu iemaldas Bronksā. Baltās pasaules lauva vairs nav tik varonīgs nonākot sev svešā teritorijā. Tā nu esot kopā ar mīļāko, viņš ar savu šiko mašīnu notriec melnādainu jaunieti un aizbēg no notikumu vietas. Šoreiz fortūna nav labvēlīga, jo tuvojas vēlēšanas un pēkšņi visas dzīvības, neatkarīgi no ādas krāsas, Amerikā ir svarīgas. Sākas medības, vairāk gan slavas starmešu, augstāku pakāpienu, sava labumiņa - noziegums un taisnīgums ir tikai fons mazajam cilvēkam kas tiecas pēc zvaigznēm. 

Romāns atspoguļo Amerikā valdošos sociālos slāņus, sistēmu kurā zobratiņi ir cilvēki. Kur sakari un pakalpojumi ir valūta. Plašs ieskats "pakāpienu sistēmā", var pat teikt detalizēts, jo šo grāmatu lasot jutos kā nonākusi sastrēgumā vairāku kilometru garumā, un uz priekšu virzīties ir grūti. Finišā vēlies nonākt tomēr entuziasmu par to nejūti. 


Izdevējs: AGB, vēja suņa klasika

Komentāri