Mūsu mūžs - tik viena diena (586 lpp.)

Skatos baltajā ekrānā un nezinu ko rakstīt. Vārdi negrib veidot teikumu krelles. Gadās arī šādas grāmatas, par kurām nav ko pateikt, bet varbūt vainīgs mēness aptumsums kas it kā tuvojas. Zinu tik to, ka pēc šīs grāmatas jebkura nākošā šķitīs kā svaigs gaisa malks. 

Valters Rolnds ir pārdevis savu dvēseli ilustrētajam žurnālam Blitz. Viņu piespiež rakstīt rakstus kas pašam riebjas, zem kuriem pat negribās parakstīties ar savu vārdu. Lai aizbēgtu no dzīves, kurā pats sev šķiet pretīgs izdabājot tiem kam ir nauda un vara, Valters nodzeras. Līdz vienu rītu, Valters kopā ar draugu fotogrāfu tiek nosūtīts uz purvainu vietu - bēgļu nometni, šobrīd gan tā ir bērnu nometne, bet atšķirību nevar just. Tātad, Valters šeit satiek dīvaino audzinātāju Luīzes jaunkundzi, kas kļūst par daļu no piedzīvojuma kas tūlīt tūlīt sāksies. Pats Valters jūt, ka ir ko uzodis, ka beidzot varēs rakstīt par ko nozīmīgu. Vai tiešām viņš beidzot izkļūs no purva kurā pats ļāvās grimt?

Mistiskā pasaule savijas ar reālo. Kolorīti cilvēki samudžina un atšķetina stāstu. Politika un spiegi, spēlītes kurās tiek ievilkti parastie cilvēki un žurnālists Valters Rolands. Tas viss notiek Vācijā pēc kara, laikā kad ir grūti uzticēties citiem, un saprast kurš ir draugs bet kurš par tādu izliekas. 


No vācu valodas tulkojusi Aija Jakoviča
Izdevējs: Jumava

Komentāri