Greizo spoguļu spēles (400 lpp.)

Decembris tuvojas noslēgumam, darbu joprojām pāri galvai, arī svētki strauji tuvojas. Vajag kaut ko vieglu, kaut ko tādu ko pauzes mirkļos palasīt. Kontinenta detektīvs būs tieši laikā, jo šeit grāmatas lielākoties ir priekš atelpas ne dziļuma. Starp citu, pie manis šī grāmata nonāca pagājušā decembra atlaižu prāta aptumsumā, kad grāmatas krāvu groziņā īsti neiedziļinoties un nešķirojot, jo - nu kā var neņemt, ja tik lēti. 

Par finanšu mahinācijām Natālija nonāk cietumā. Viņa nesen pasaulē ir laidusi dēliņu, un tas, ka viņu nāksies atstāt šķiet nepanesami. Natālija neatceras neko no tā par ko viņu apsūdz, un cer, ka viss sakārtosies. Tikai visi no viņas novēršas, un vīrs ir pirmais. Ja Natālija nav vainīga, tad kurš viņu par tādu padarīja? Un kurš ir vainīgais?

"Greizo spoguļu spēles" lasās raiti, viegli ir arī saprast kas ir vainīgais - te nepiedzīvosi nekādu pārsteigumu. Tāda atelpas grāmata. Sev pērles un pārsteigumus neizraku. Autores risinājums kā salikt visu pa plauktiņiem šķita pārāk viegls - Natālijai veicas satikt pareizos cilvēkus ar pareizajiem sakariem, un laimīgās beigas. Šķiet, man labāk patiktu, ja autore būtu izvēlējusies citādāku atrisinājuma ceļu, ne tik "brīnumainu sagadīšanos". Bet, grāmata izpildīja galveno uzdevumu, aizpildīja pauzes un novērsa prātu no nepadarīto darbu saraksta. 

No angļu valodas tulkojusi Sandra Rutmane.

Izdevējs: Kontinents 

Komentāri