Ledus robeža (496 lpp.)

Apģērbieties siltāk, dosimies ekspedīcijā uz ledājiem pa vētrainu jūru. Atverot grāmatu es kļūstu par šīs aizrautīgās komandas locekli, arī man piezogas meteorīta drudža azarts. Varu saost ūdens sāļumu, un sajust vēja brāzmas sejā. Esmu gatava piedzīvojumam. 

Uz kādas neapdzīvotas Čīlei piederošas salas, tiek atrasts vēsturē lielākais meteorīts. Šo meteorītu savam muzejam vēlas iegūt miljardieris, tāpēc viņš atrod cilvēkus, no tiem izveido komandu, un ir gatavs vēstures lielākajam atklājumam. Komanda saskaras ar izaicinājumiem, meteorīts ir ļoti smags, tas pieder Čīlei un ir tāpēc nelikumīgi jāizved, bet pats intriģējošākais - ģeologs kas milzīgo akmeni atrada ir tam līdzās miris dīvainā nāvē. 

Ģeoloģiskie paskaidrojumi un norādes rada sajūtu- it kā pār plecu nolūkotos visā kas uz šīs salas notiek. Līdz pat grāmatas beigām nepamet piedzīvojuma un zinātkāres sajūta. Vienīgi grāmatas beigas var kādam radīt nelielu vilšanos, vismaz man tā bija. Tomēr, kopumā ņemot, šī ir īsti piemērota grāmata ziemai, jo aiz loga valdošais aukstums paspilgtina grāmatā valdošās emocijas un noskaņas. Ja tevī mīt pētnieks, un vienmēr esi sapņojis būt kādā vēstures ekspedīcijā, tad šī grāmata tev noteikti ies pie sirds. Un, lai arī stāsts it kā nav par patiesiem notikumiem un meteorītu, tomēr tā tapšanu ir iedvesmojis smagākais cilvēka pārvietotais meteorīts - Ahnigito, kurš šobrīd priecē cilvēkus Amerikas Dabas un vēstures muzejā Ņujorkā. 

Grāmatai piešķiru 👍👍👍👍


No angļu valodas tulkojusi Gunita Mežule.

Izdevējs: Zvaigzne ABC

Komentāri