Akmeņlauztuve (192 lpp.)

Šķiet, ka starp zobiem skrapst ceļa putekļi un smiltis. Pie ādas pielīp pamestības un bezcerības nospiedošais gars. Deimons Gelgats cenšas lasītāju apbružāt tāpat kā savas grāmatas varoņus. 

Mācītājs savā mašīnā uzņem neuzticama paskata auto stopētāju. Ir skaidrs, ka šis cilvēks no kāda bēg, bet tā kā mācītājs pats nav bez grēkiem - tad lai iet, šo viņš paņem pa ceļam. Tātad, šis svešinieks bez vārda, pārņem mācītāja identitāti un cenšas uzsākt viņa dzīvi. Nonāk noplukušā ciematiņā, kurā tiek apzagts. Kad zagļus atrod, svešiniekā mostas sirdsapziņa. Tomēr izdzīvošanas instinkts ir spēcīgāks par sirdsapziņu. Tā sākas medības starp svešinieku, zagļiem un policistu. 

Šajā darbā visspēcīgāk ir atspoguļota vide - Āfrika, kas ir kā sava veida dvēseles spogulis šiem grāmatas varoņiem. Bet tā dzīšanās pa riņķi, un beigās pilnībā apjūc, kas kuram dzenas pakaļ, un kāpēc bēg, ienesa bezjēdzīguma sajūtu. Šajā skriešanās riņķī es apmaldījos. Arī grāmatas beigas atstāja sajūtu, ka esi nonācis labirinta būrī kur nav ne sākuma ne beigu. 

Grāmatai piešķiru 👍.

No angļu valodas tulkojusi Ilze Mošenkova.

Izdevējs: AGB

Komentāri