Gandrīz ģeniāls (256 lpp.)


Sasodīts!, izlaužas no manis aizverot grāmatu. Nu tik tiešām - sasodīts!!!

Fransiss ir mēģenes bērns, aug disfunkcionālā  ģimenē, un pa vidu mammas sabrukuma epizodēm mēģina atrast sevi un savu vietu šajā pasaulē. Līdz kādā dienā uzzin, ka ir mēģenes bērns - iespējams tagad viņš atradīs sevī to daļiņu kas visu laiku likās iztrūkstam.

Benediktu Velsu ir ietekmējuši patiesi notikumi Amerikā, ar šo darbu viņš liek aizdomāties par morāles un ētikas principiem ar kuriem jāsaskaras cilvēkiem izvēloties kļūt par vecākiem, izmantojot 21.gadsimta iespējas. Ko iegriba, alkas, vēlme nodara cilvēkbērnam kurš tiek radīts šādi?! 

Šis būs vēl viens stāsts par cilvēkiem kuru dvēseles klāj rētas, šajā reizē par bērniem kuriem agri jāpieaug un jāatrod veids kā izdzīvot kad pieaugušie ir izdarījuši izvēles nedomājot par bērniem un viņu nākotni. 

Pēc šī romāna izlasīšanas ir grūti izvairīties no jautājuma - varbūt ir iemesls tam, kāpēc ir cilvēki kuriem nav bērnu? Varbūt daba zina labāk? Kad apstāties un neļaut egoismam piecirst kāju un rīkoties par spīti visam, lai ko tas maksātu?!? Vai tad kad mēs izvēlamies radīt bērnus mēs domājam par viņiem vai tomēr par sevi?! 

Grāmata kas liek uzdot jautājumus, un paņem tevi savā varā, ka nemani kur paskrējis laiks ir pelnījusi 👍👍👍👍.

No vācu valodas tulkojusi Inga Karlsberga.

Izdevējs: Jānis Roze

Komentāri