Man tevis pietrūkst (464 lpp.)

Traģēdijas sašvīkā mūsu scenārijus par dzīvi. Tās ievieš savas korekcijas un uzspiež uz cilvēkiem zīmogus ar kuriem tie pēc tam staigā savu atlikušo mūžu.

Tesas ģimenē notiek traģēdija, kas liek meitenei ātri izaugt un uzņemties priekšlaicīgu mammas/māsas lomu. Tesa savas ieceres un intereses atliek otrā plānā, un it kā nevēloties piedzīvot mammas likteni, un veidot dzīvi tā kā to darīja mamma, tomēr laikam ejot atklājas ka viņa rīkojas tāpat. 

Gusa ģimenē notiek traģēdija, viņu moka vainas apziņa ar sajūta - dzīvo nepareizais dēls, ka viņš ir sarūgtinājums saviem vecākiem, un atgādinājums ka labāko tie ir zaudējuši. Bailēs sarūgtināt Guss iet ceļu lai izdabātu, ne to kuru gribētu iet. Kā koferi ved līdzi aizvainojumu un sarežģītās emocijas saistībā ar to ko bērnībā ir piedzīvojis esot Rosa brālis, un šis koferis aizņem tik ļoti viņa telpu, ka nav vietas kurā pamanīt savas attiecības ar citiem. 

Šis ir stāsts par divām ģimenēm, un diviem varoņiem kuru dzīves izmaina traģēdija. Stāsts par dzīvi kurā ir jāatrod spēks piedot, palaist vaļā, un stāties pretī bailēm. Šis ir stāsts par turpināšanu dzīvot.

Grāmatai piešķiru 👍👍👍👍.

P.S. Papildus baudu guvu atgriežoties Itālijā grāmatas sākumā un beigās, kad pavisam nesen esi bijis vietās kuras piemin grāmata, tas ir kā no jauna vēlreiz piedzīvot atmiņas. 

No angļu valodas tulkojusi Sandra Rutmane. 

Izdevējs: Zvaigzne ABC

Komentāri