Leļļu darbnīca (384 lpp.)

1850.gadā Londonā, kad Anglija gatavojas Lielajai izstādei, nejauši saskrienas divi svešinieki - Airisa, jauna meitene kas vēlas kļūt par mākslinieci, un Sailes dīvainu lietu krājējs un izbāzeņu veidotājs. Kamēr Airisa šo tikšanos pat neatcerēsies, tikmēr Sailes ļausies savai fantāzijai līdz pazudīs robeža, kas ir patiess viņa dzīvē un kas nē. 

Esmu izvēlējusies lasīt grāmatu paralēli skatoties pēc šīs grāmatas tapušo seriālu ar tādu pašu nosaukumu "Leļļu darbnīca". Tāpat kā seriālā tā arī grāmatas sākums rada cerības par aizraujošu piedzīvojumu, tomēr ar katru sēriju, un pēc tam arī grāmatas lapaspusi šī sajūta noplok. Pietrūkst varoņiem personības, un pagātnes atspoguļojuma kāpēc viņi ir tādi kādi ir. Autore it kā iezīmē Sailesa smago bērnību, un it kā ir radījusi kaut kādu konfliktu starp Airisu un māsu, atstājusi tikpat kā bez ievērības Airisas mīļotā pagātnes attiecības, tās viegli atrisinot ar nāvējošu slimību. Vārdu sakot, lasot rodas sajūta it kā rakstniece darbu būtu nepadarījusi līdz galam. Ir vietas kurās seriāls būtiski atšķiras no grāmatas, rodas iespaids ka scenāristi centušies izlabot autores nepārliecinošās vietas grāmatā ar ticamākām attiecībām, tomēr tas nav tik veiksmīgi cik varēja būt. 

Par viduvēju seriālu piešķiru 👍👍, bet par grāmatu, kurā varoņiem trūka stāsta uz kuru veidot personību, arī piešķiru tikai 👍👍.

No angļu valodas tulkojusi Ligita Lanceniece.

Izdevējs: Zvaigzne ABC

Komentāri