apskāviens (108 lpp.)

Dolfs ir citāds. Dolfs nav ļauns, tikai neizprotošs. Tas kas tev ir pašsaprotams, viņam tāds nav. Viņa pasaule ir pavisam maza, un tajā ir neapazināta vientulība un neapzinātas alkas. Nekad nevar zināt, kā viens apskāviens var mainīt cilvēku un viņā pamodināt dusošo. Vai cilvēkam ir jākļūst piesardzīgam savās izpausmēs, jo tu jau tā īsti nezini ko apskauj? Kas svešiniekā dus, un vai svešinieks būs draugs vai nē...

Mārtins Gīlihs lasītāju ieceļ kāda savdabīga vīrieša galvā - Dolfa. Dolfs ir morga ārsta palīgs. Pret mirušajiem viņš ir rūpīgs un saudzīgs. Brīvajā laikā viņš ķer un kolekcionē tauriņus. Viņam ir viens draugs kuru sauc Valters, reizēm viņš nemaz neatgādina īstu draugu. Tomēr Dolfs draudzībā nevar būt izvēlīgs, nav jaut tā ka cilvēki pēc viņa tiektos. Viņš domā, ka pie vainas ir darbs morgā un līķu smaka kas viņu pavada. 

Šis ir savdabīgs stāsts par savdabīgu cilvēku, kurš neprot veidot attiecības. Kādā tas izraisīs šausmas, bet citā skumjas. Skumjas par citādo cilvēku kurš nevarēja citādāk, tāpēc, ka līdzās nebija kāds, kas pareizi izskaidro pasauli un attiecības. 


No vācu valodas tulkoja Silvija Brice

Izdevējs: Zvaigzne ABC

Komentāri