Eņģeļu impērija (476.lpp)

Kopā ar Bernāru Verbēru turpinu ceļojumu neikdienišķajā un dziļajā. Pēc pārdomām par to, vai pēc nāves ir vēl kaut kas, autors mūs noved nākošā līmenī. Vai ir Liktenis un Brīvā griba? Vai cilvēks ir spējīgs garīgi augt un attīstīties, lai sasniegtu citu civilizācijas, saskarsmes un attiecību līmeni? Vai tiešām bezgalīgajā visumā cilvēks ir vienīgais? Un pats galvenais, kas ir Dievs, vai ir Dievs? 

Šajā grāmatā mēs atkal satiekam visus tanatonautus, viņi ir izgājuši savu reinkarnācijas ciklu un ir kļuvuši par eņģeļiem. Arī iepazītais Mišels Pensons ir miris un kļuvis par sargeņģeli. Viņam tiek uzticētas trīs dvēseles- trīs cilvēki, par kuriem ir jātur rūpe un jācenšas palīdzēt sasniegt garīgo attīstību. Apgūstot savus jaunos pienākumus Mišels saskaras ar eņģeļiem kas ir padevušies, un netic cilvēku spējām garīgi augt un pilnveidoties, vērojot cilvēci tie kļuvuši par ciniķiem, tomēr Mišels tik viegli negrib atmest ar roku cilvēkam. Bet bez rūpēm par cilvēku, viņa zinātkāre nesnauž un kopā ar vecajiem draugiem viņš grib saprast, vai Visumā ir vēl kas vairāk par cilvēkiem un eņģeļiem, vai ir kāds augstāks spēks kas visu nosaka? 

Autors prasmīgi liek paskatīties uz cilvēci un tās attīstību, liek ieraudzīt vēlreiz kā mums patīk kāpt uz vieniem un tiem pašiem grābekļiem, un cik grūti ir skaidri no malas uz sevi paskatīties. 

No franču valodas tulkojusi Maija Indraša.

Izdevējs: Zvaigzne ABC

Par triloģijas pirmo daļu "Tanatonauti" vari izlasīt šeit

Komentāri