Personiskā dejotāja (320 lpp.)

Nosodījums... ir tik viegli kādu nosodīt neesot viņa kurpēs. Ir jāmeklē visa sākums, tas kas cilvēku novedis pie konkrētām izvēlēm, uzvedības modeļiem. Tai mirklī kad sāc meklēt visa sākumu, vari uzdurties akmenim sava dārzā, mēs esam vienlīdz vainīgi pie tām izvēlēm kuras izdara cilvēki otrā pasaules malā. Jā, baltais cilvēks un viņa nauda, tā klusējot un pērkot sniedz atbalstu tai politikai kuru iet konkrētā valsts. Varbūt pirms metamies nosodīt citus, sāksim ar nosodījumu sev, ja jau nespējam dzīvot bez nosodījuma. 

No Londonas ierodas Pīts Taizemē, viņam jāraksta ceļvedis tūristiem par eksotisko Āzijas valsti. Savā klejojumā pa nakts bāriem un klubiem, Pīts kādā Bangkokas go-go bārā uzduras savai mūža mīlestībai Džojai. Viņaprāt, viņu ar jauno tajieti vieno mīlestība, starp viņiem nav tradicionālo sekstūrista attiecību. Jo ilgākas kļūst šīs attiecības, jo dziļāk grimst Pīts Taizemes tumsā. Lai arī viņš šeit pavada daudzus mēnešus, tomēr šķiet ka nemaz neredz un nav iepazinies šo kultūru. 

Šī grāmata tevi ievedīs skarbajā Taizemes dzīvē 90tajos gados, būtu interesanti uzzināt, vai šobrīd šī valsts joprojām ir tāda. Pasaule par kuru mums stāsta Stīvens Lezers ir valsts kurā prostitūta pelna vairāk kā skolotāja. Kurā mīlestība tiek mērīta naudā. Sievietes apgādā savus tēvus, vīrus, un brāļus. Vardarbība, izvarošana, atkarības ir tas Taizemes vaigs kas netiks parādīts skaistās tūrisma brošūrās un pastkartēs. 

Rakstnieks ir izcili izvēlējies par pavadoņiem lasītājam padarīt ne tikai grāmatas galvenos varoņus Pītu un Džoju, bet arī ceļā pa Taizemi tevi vedīs baltie kas apmetušies šeit un uzsākuši savu rūpalu, iesprūdušie seksa tūristi kuriem savā valstī atrast pieklājīgu sievieti neizdodas, paši vietējie, seksa industrijas darboņi, - dažādi cilvēki no dažādiem sociāliem līmeņiem padarīs šo ceļojumu daudzpusīgāku un pilnīgāku. 

Var nopirkt visu izņemot mīlestību, to vajadzētu atcerēties ik vienam, bet jo īpaši tiem kas vēlas būt bruņinieki un it kā izglābt nelaimīgo meiteni no viņas briesmīgās dzīves. 



No angļu valodas tulkojusi Diāna Smīlja

Izdevējs: Izdevniecība AGB (Vēja suns)

Komentāri