Sieviete, kura nenovecoja (176 lpp.)

Ir radīta vesela industrija kas gan cīnās ar novecošanu, gan mūs kompleksos iedzen par to, jo, ja mēs spēsim pieņemt šo faktu, spēsim sadzīvot un cienīgi pieņemt gadu atstātos nospiedumus, nevarēs uz sievietēm nopelnīt lielo naudu. Kādi tik nav krēmiņi, procedūras, operācijas un mēdīji cītīgi baro to visu iekšā - šis krēms tavas "vārnu kājiņas" padarīs neredzamas, jo tu taču negribi, ka pie tava īstā vecuma dēļ tām pieliktu vēl piecus gadus klāt! 

Tāpēc vīrietis, Greguārs Delakūrs, ir izlēmis parādīt mums sievietēm kā tas izskatās no malas. Šī grāmata "Sieviete, kura nenovecoja" ir novērojumu stāsts par mums. Kā bērns- meitene no jaunības bezbēdības ar gadiem top par sievieti kas cīnās par to, lai būtu pamanīta starp simtiem citu sieviešu. Šis ir stāts par tām sievietēm, kuras patiešām nevēlas novecot, bet ar galveno varoni Betiju, Delakūrs grib noņemt no šo sieviešu pleciem šo neuzvaramo cīņu, parādot - arī novecošanai ir savs šarms un skaistā puse. 

Tas kas man šķita kā grāmatas mīnuss, bija Betijas vīra reakcija uz to, ka Betija nenoveco. Vai rakstnieks ar to vēlējās pateikt, ka arī vīriešiem ir problēmas ar novecošanu?! Jā, it kā ir paskaidrojums kāpēc vīrs izdara kā izdara, bet .... nu es nezinu, ja mīl tad līdz galam, "priekos un bēdās", divi pret pasauli, utt?! Vai arī runa ir par to, ka viņš nebija gatavs mūžīgi visiem paskaidrot kas ir Betija un kāpēc viņi ir kopā?! Kā nojaušat, tad šī grāmatas līnija man liek uzdot jautājumus. 

Šī grāmata noteikti nav par visām sievietēm, bet lielu daļu gan. Un, ja esi gatava paskatīties kā no malas izskaties, kad skrien pēc jaunības sevis pēc, vai sliktākais - vīrieša, tad šis darbs tev parādīs interesantu ainu. 


No franču valodas tulkojusi Ilze Fogele.

Izdevējs: Zvaigzne ABC

Komentāri