Nostradama pareģojumi (375 lpp.)

Vai tu gribētu zināt nākotni? Daļu sabiedrības vienmēr ir interesējusi iespēja uzzināt to ko nezina citi. Būt kādu solīti priekšā... Franču aptiekārs un gaišreģis Nostradamus ir savus redzējumus pierakstījis četrrindēs. Šīs četrrindes ir simbolu un dažādu apzīmējumu pilnas, tāpēc tās katrs var tulkot un saredzēt tajās to ko vēlas. Pati gan neesmu lasījusi viņa parēgojumus, esmu tik dzirdējusi, ka it kā tiešām sakrītot kaut kādas lietas. Varbūt tā ir sakritība... Varbūt cilvēki redz to ko grib redzēt... Galu galā 15.gadsmits ir bijis pietiekoši ilgs laika posms, lai tulkojumos un pārrakstot tajās būtu šis tas klāt no malas nācis, un šis tas pazudis tulkojumā. 

Rakstniekam Ādamam Sabiram karjera lēnām grimst, tāpēc ieraudzījis avīzē kāda čigāna sludinājumu, pavīd viņam cerība par lielisku grāmatas sižetu. Čigāns sola informāciju par Nostradama pareģojumiem. Vienīgi šo informāciju vēlas iegūt vēl kāds. Kad čigāns tiek nogalināts un aizdomās tiek turēts Ādams, rakstnieka dzīve iegūst citas krāsas - bēgļa gaitas, dzīve čigānu taborā un svešādās kultūras iepazīšana, spriedze un atbilžu meklējumi. 

Grāmata "Nostradama pareģojumi" sagādās prieku Dena Brauna cienītajiem, jo Mario Redings iet šo mistikas mīklu, detektīva un vēstures ceļu. Par pašu Nostrdamu un tā pareģojumiem šeit īpaši daudz neko neuzzināsi, toties Redings ir veltījis pamatīgu darbu lai mūs iepazīstinātu ar čigānu kultūru. 

Šķiet, ka cilvēkiem vajag noslēpumus, ja tie nav -tad paši tos radām. Ar sauli debesīs un zemi zem kājām nepietiek. Ir jābūt kam vairāk, kam lielākam, un ja es to atklāšu, vai iegūšu pārdabisku spēku un varu.... 


No angļu valodas tulkoja Liene Akmens.

Izdevējs: Kontinents

Komentāri