Kā Sprīdīte mājās pārnāca (224 lpp.)

Ceļojumu grāmatas ir kaitīgas makam. Lasot par Lindas piedzīvojumiem, un atceroties pašas emocijas ceļojot - nenoturos. Lai arī kabatā jau ir vienas biļetes, aizverot "Kā sprīdīte mājās pārnāca" pārrunās ar pārējo ģimeni steidzu iepirkt biļetes arī otram šī gada ceļojumam. Diemžēl ne tur kur bija Linda. 

Šajā pēdējā grāmatā mēs ar iemīlējušos Lindu atgriežamies Jaunzēlandē. Puse grāmatas ir veltīta šeit tuvumā esošajām salām un vēlreiz izceļas Lindas jūtas pret šo vietu. Tomēr pamazām top arī skaidrs, ka šeit viss ir paveikts, un ir jādodas tālāk iepazīt plašo pasauli. Linda nedosies viena, bet kopā ar viņas sirdi iekarojušo Serhio. Kad Jaunzēlande ir izpētīta un viss ir paveikts viņu ceļš ved uz Āziju. 

Grāmatas otrā puse- piedzīvojumi un pieredze Singapūrā, Malaizijā, Taizemē, Kambodžā un Indijā mani vairāk saistīja, un šķita interesantāka lasīšana. Arī šai daļai izjutu dziļuma trūkumu, un kā jau pati Linda min, tad pašai dienasgrāmata šajā laika posmā nemaz tā nav rakstījusies, un ir jūtams, ka šīs grāmatas ir vairāk atmiņas par piedzīvoto - bet atmiņas, lai cik spilgtas nebūtu izbālo, un to arī lasītājs var just.

Noteikti, šīs abas grāmatas es varu ieteikt tiem lasītajiem kas grib vieglumu, vienkāršumu. Un par to es atkal piešķiršu  👍👍👍.

Manas pārdomas par Lindas otro grāmatu "Paradīzē jeb Kā uzzināt, vai pasaule ir apaļa" vari izlasīt šeit. 

Izdevējs: Jumava. 

Komentāri