Dinas dēls (296 lpp.)


Turpinu ceļojumu Dinas ģimenē, kā grāmatas nosaukumus vēsta tad šoreiz uzsvars būs uz viņas dēlu Benjaminu. Un tik tiešām grāmata mainās, tas nav uzkrītoši, bet jutīgam un vērīgam lasītājam manāmi. Starmeši novēršas no spilgtās Dinas personības un grāmata iegūst citu noskaņu, citu emociju. Ir tāda kā atgūšanās no pirmās grāmatas, valoda vairs nešķiet tik koša, emocijas vairs nav tik pakļautas un noburtas... Tomēr joprojām ir interesanti, bet ar zaudējuma nokrāsu. 

Benjaminam ar mammu Dinu attiecības ir sarežģītas. Pēc piedzīvotās traumas, Benjaminu vajā murgi ar kuriem viņš netiek galā, viņam vajag mammu. Viņam vajag viņas sniegto mierinājumu. Viņam vajag patvērumu. Dina sniedz tik cik spēj, tomēr arī viņa vairs nespēj tā dzīvot. Līdz viņas vairs nav. Viņa ar savu čellu dodas prom, pamet visus. Pamet savu vienīgo četrpadsmit gadīgo dēlu Benjaminu. Benjamins aug, hormonu vētras, ilgas pēc mammas kas plosa sirdi, interese par sievietēm un to dabu, karš, tas viss pamazām puiku padara par vīrieti. Gadi iet uz priekšu, un dziļi Benjamina sirdī mājo cerība reiz atkal satikt mammu. 

Aizverot "Dinas dēlu" varētu arī beigt, bet ir vēl pēdējā daļa. Būtu muļķīgi nenovest iesākto līdz galam, lai arī sākotnējais valdzinājums ir mazinājies. Tātad Lieldienām ir plāns, un vai Tev ir Lieldienām plāni? 

Pārdomas par pirmo grāmatu "Dinas grāmata" vari atrast šeit. 

No norvēģu valodas tulkojuši Raita Kozlovska un Guntis Ancens.

Izdevējs: Zvaigzne ABC 

Komentāri